Mamy ogromną przyjemność ogłosić, że w poniedziałek, 18 marca 2024 roku, zadebiutowaliśmy w popularnym programie śniadaniowym Dzień Dobry TVN! Nasze ryże Britta towarzyszyły utalentowanemu kucharzowi Grzegorzowi Zawierusze, uczestnikowi programu MasterChef, który z pasją i talentem przygotował dla widzów aż trzy wyjątkowe dania, wykorzystując pyszny ryż Britta.
Co wyczarował Grzegorz Zawierucha z pomocą naszego ryżu? Gotowanie rozpoczęło się od kreatywnego podejścia do inspiracji kuchnią tajską – kucharz przygotował aromatyczną doradę po tajsku z delikatnym ryżem jaśminowym. Następnie w studio zapachniało od ryżu basmati w szynce, który został w tej formie zapieczony. A na koniec jak zwykle deser – Grzegorz Zawierucha przygotował słodki, pieczony ryż biały z mlekiem i świeżymi owocami.
Jesteśmy podekscytowani, że mogliśmy być częścią tego wyjątkowego odcinka programu Dzień Dobry TVN. Mamy nadzieję, że pyszne dania przygotowane z naszym ryżem Britta zainspirują Was do własnych kulinarnych eksperymentów i zachęcą do odkrywania nowych smaków w Waszej kuchni.
Dziękujemy Grzegorzowi Zawierusze za niezwykłą kreatywność i za to, że podzielił się z nami swoimi kulinarnymi sekretami. A Wam życzymy smacznego i wielu kulinarnych przygód!
Wszystkie przepisy można znaleźć tutaj