Intensywny rozwój marki oraz powiększanie oferty o produkty, których oczekują nasi konsumenci to główny cel dla najmłodszego brandu w naszym portfolio – Ocelio. Obserwując trendy żywieniowe, zaproponowaliśmy naszym klientom całkowicie nową kategorię produktową – bezglutenowe gnocchi oraz znane i lubiane kukurydziane makarony – penne oraz muszelki o gramaturze 500 g.
Bezglutenowe ziemniaczane gnocchi Ocelio to nasza odpowiedź na coraz popularniejszy trend convience. Konsumenci chcą jeść smacznie, szybko i zdrowo, dlatego błyskawiczne w przygotowaniu gnocchi będą doskonałą propozycją na szybki lunch. Wystarczy je wrzucić do gorącej, osolonej wody i wyjąć po dwóch minutach od wypłynięcia. Dostępne są w trzech wariantach – klasycznym, z dodatkiem pomidorów oraz z dodatkiem szpinaku. Delikatne i miękkie kluseczki powstają z rehydratyzowanych ziemniaków, mąki ryżowej i skrobi ziemniaczanej, dlatego pozostają bezglutenowe i są bezpieczne dla osób chorujących na celiakię i wykluczających gluten z diety.
Bezglutenowe makarony penne oraz muszelki przygotowane są w 100% z mąki kukurydzianej. Prosty skład oraz brak zawartości glutenu sprawiają, że to idealny dodatek obiadowy dla wszystkich, zwracających szczególną uwagę na swoją dietę. W ofercie Ocelio znajdują się obecnie aż 4 rodzaje makaronów – wspomniane penne i muszelki oraz kolanka (cornetti) i świderki (fusilli).
Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą bezglutenowej marki Ocelio na www.ocelio.pl