Skip to main content

B2b / catering

Oferujemy bezpośrednie dostawy ryżu, kasz, płatków zbożowych i produktów strączkowych w opakowaniach cateringowych – worki folia 2kg, 3kg, 5kg oraz przemysłowych – worki 25kg, 50kg, big bag, kontenery - do hurtowni dystrybucyjnych, cateringu, zakładów produkcyjnych, konfekcjonerów produktów zbożowych, przemysłu, etc.

ASORTYMENT DOSTĘPNY DO SPRZEDAŻY W LUZACH

RYŻ

KASZA

Ryż biały długoziarnisty europejski i azjatycki (5%, 15%, 25% łamania) Kasza gryczana prażona
Ryż biały krótkoziarnisty do risotto Kasza gryczana biała (niepalona)
Ryż biały okrągły Kasza jęczmienna gruba
Ryż do sushi Kasza pęczak
Ryż parboiled Kasza kuskus
Ryż brązowy Kasza bulgur
Ryż jaśminowy Kasza jaglana
Ryż jaśminowy czarny Kasza orkiszowa
Ryż jaśminowy czerwony Kuskus perłowy
Ryż basmati
Ryż dziki 100%

PRODUKTY STRĄCZKOWE

PŁATKI ZBOŻOWE

Fasola biała drobna Płatki jęczmienne
Fasola Piękny Jaś Karłowy Płatki owsiane błyskawiczne
Fasola Jaś Tyczny Płatki owsiane górskie
Fasola czerwona Płatki owsiane zwykłe
Groch łuskany połówki Płatki ryżowe
Groch łuskany cały
Soczewica zielona
Soczewica czerwona
Soczewica czarna (Beluga)
Soczewica żółta
Ciecierzyca

SUPER FOODS

POZOSTAŁE

Quinoa biała Skrobia ziemniaczana
Quinoa czerwona Siemię lniane
Quinoa czarna

Warunki ustalane indywidualnie po złożeniu zapytania ofertowego w formie maila lub kontakcie telefonicznym.

Zapytania ofertowe prosimy kierować do: Artur Pieprzowski – Kierownik Sprzedaży ds. B2B i cateringu.

tel. 609 794 775,

e-mail: artur.pieprzowski@sawexfoods.pl

Ryż Biały Długoziarnisty 5kg

europejski i azjatycki (5%, 15%, 25% łamania): Ryż zalać wrzącą, osoloną wodą w stosunku 1:2, gotować około 14 minut, po ugotowaniu przepłukać wodą.

Ryż Basmati 5kg

Ryż zalać wrzącą, osoloną wodą w stosunku 1:2, gotować około 15 minut, po ugotowaniu przepłukać wodą.

Ryż Dziki 100% 5kg

Ryż zalać wrzącą, osoloną wodą w stosunku 1:3, gotować około 20 minut, po ugotowaniu przepłukać wodą.

Ryż Dziki & Paraboiled 5kg

Ryż zalać wrzącą, osoloną wodą w stosunku 1:2, gotować około 16 minut, po ugotowaniu przepłukać wodą.

Ryż Paraboiled 5kg

Ryż zalać wrzącą, osoloną wodą w stosunku 1:2, gotować około 16 minut, po ugotowaniu przepłukać wodą.

Ryż Naturalny Brązowy 5kg

Ryż zalać wrzącą, osoloną wodą w stosunku 1:3, gotować około 30-35 minut, po ugotowaniu przepłukać wodą.

Ryż Jaśmin 5kg

Ryż zalać wrzącą, osoloną wodą w stosunku 1:2, gotować około 15 minut, po ugotowaniu przepłukać wodą.

Ryż do risotto 5kg

Kasza Kuskus 5kg

Kaszę zalać wodą lub bulionem w proporcjach 1:1,5. Wymieszać. Po 5 minutach produkt jest gotowy.

Kasza Bulgur 5kg

Kaszę zalać wrzącą, osoloną wodą w stosunku 1:2, gotować ok. 12 minut, po ugotowaniu odcedzić.

Ciecierzyca 5kg

Ciecierzycę zalać zimną wodą i pozostawić na około 12 godzin. Po tym czasie odcedzić, zalać wrzącą wodą i gotować około 1,5 godziny – do czasu uzyskania żądanej konsystencji, osolić po ugotowaniu.

Soczewica Czerwona 5kg

Soczewicę opłukać, wsypać do gotującej się wody w stosunku 1:3. Przykryć, gotować ok. 10 minut często mieszając do momentu osiągnięcia żądanej konsystencji. Wodę osolić pod koniec gotowania.

Soczewica Zielona 5kg

Soczewicę opłukać, wsypać do gotującej się wody w stosunku 1:3. Przykryć, gotować do miękkości ok. 20-30 minut. Wodę osolić pod koniec gotowania.

Soczewica Czarna 5kg

Soczewicę opłukać, wsypać do gotującej się wody w stosunku 1:3. Przykryć, gotować do miękkości ok. 20-30 minut. Wodę osolić pod koniec gotowania.

Ryż biały długoziarnisty 5kg

europejski i azjatycki (5%, 15%, 25% łamania): Ryż zalać wrzącą, osoloną wodą w stosunku 1:2, gotować około 14 minut, po ugotowaniu przepłukać wodą.

Kasza gryczana prażona 5kg

100 g wsypać do 250 ml gotującej się, osolonej wody. Gotować na słabym ogniu przez oko 15 minut. Po ugotowaniu osączyć.

Kasza jęczmienna gruba 5kg

100 g wsypać do 250 ml gotującej się, osolonej wody. Gotować na słabym ogniu 15-20 minut. Po ugotowaniu osączyć.

Kasza Jaglana 3kg

Kaszę zalać wrzącą, osoloną wodą w stosunku 1:2. Dodać łyżeczkę masła lub innego tłuszczu i gotować na małym ogniu 15-20 minut.

Groch łuskany połówki 5kg

Groch łuskany Halina nie wymaga namaczania. Po opłukaniu wrzucić do gotującej się wody w proporcji 100 g grochu na ok. 500 ml wody. Gotować około 1 godziny. Doprawić solą pod koniec gotowania.

Fasola jaś piękny karłowy 5kg

Przed ugotowaniem fasolę moczyć w chłodnej wodzie przez 10-12 godzin (w proporcji na 100 g fasoli ok. 400 ml wody). Następnie uzupełnić wodą i gotować przez około 2 godziny. Przez pierwsze 10 minut gotować fasolę na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień i gotować do miękkości. Wodę osolić po koniec gotowania.

Fasola drobna 5kg

Przed ugotowaniem fasolę moczyć w chłodnej wodzie przez 10-12 godzin (w proporcji na 100 g fasoli ok. 400 ml wody). Następnie uzupełnić wodą i gotować przez około 2 godziny. Przez pierwsze 10 minut gotować fasolę na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień i gotować do miękkości. Wodę osolić po koniec gotowania.

Kasza pęczak 5kg

100 g wsypać do 250 ml gotującej się, osolonej wody. Gotować na słabym ogniu przez oko 20 minut.

Ryż Biały długoziarnisty 5kg

europejski i azjatycki (5%, 15%, 25% łamania): Ryż zalać wrzącą, osoloną wodą w stosunku 1:2, gotować około 14 minut, po ugotowaniu przepłukać wodą.

Kasza Gryczana prażona 3kg

100 g wsypać do 250 ml gotującej się, osolonej wody. Gotować na słabym ogniu przez oko 15 minut. Po ugotowaniu osączyć.

Groch łuskany cały 3kg

Groch łuskany Sotto nie wymaga namaczania. Po opłukaniu wrzucić do gotującej się wody w proporcji 100 g grochu na ok. 500 ml wody. Gotować około 1 godziny. Doprawić solą pod koniec gotowania.

Groch łuskany połówki 3kg

Groch łuskany Sotto nie wymaga namaczania. Po opłukaniu wrzucić do gotującej się wody w proporcji 100 g grochu na ok. 500 ml wody. Gotować około 1 godziny. Doprawić solą pod koniec gotowania.

Fasola Jaś Tyczny 3kg

Przed ugotowaniem fasolę moczyć w chłodnej wodzie przez 10-12 godzin (w proporcji na 100 g fasoli ok. 400 ml wody). Następnie uzupełnić wodą i gotować przez około 2 godziny. Przez pierwsze 10 minut gotować fasolę na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień i gotować do miękkości. Wodę osolić po koniec gotowania.

Fasola Jaś Karłowy 3kg

Przed ugotowaniem fasolę moczyć w chłodnej wodzie przez 10-12 godzin (w proporcji na 100 g fasoli ok. 400 ml wody). Następnie uzupełnić wodą i gotować przez około 2 godziny. Przez pierwsze 10 minut gotować fasolę na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień i gotować do miękkości. Wodę osolić po koniec gotowania.

Fasola Czerwona 3kg

Przed ugotowaniem fasolę moczyć w chłodnej wodzie przez 10-12 godzin (w proporcji na 100 g fasoli ok. 400 ml wody). Następnie uzupełnić wodą i gotować przez około 2 godziny. Przez pierwsze 10 minut gotować fasolę na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień i gotować do miękkości. Wodę osolić po koniec gotowania.

Ryż do sushi 2 kg

Ryż dokładnie umyć pod zimną wodą i odsączyć. Następnie zalać zimną wodą w proporcjach: 1 szklanka ryżu na 1 szklankę wody. Gotować pod przykryciem, na wolnym ogniu około 10 minut. Po zagotowaniu pozostawić na 15 minut- nie zdejmować przykrywki.